Zoek
Sluit dit zoekvak.

Losse thee

Losse thee kopen?

Losse thee kopen doe je natuurlijk bij Living with tea. Ben jij een echte theeleut en wil je van ieder kopje thee een echt feestje maken? Ontdek dan de lekkerste smaken thee in ons uitgebreide assortiment! Van witte thee, zwarte thee, groene thee, rooibos thee tot kruidenthee, er is zoveel te ontdekken! Heerlijk, gezond, vol smaaksensatie en optimaal genieten dankzij de beste ingrediënten en zorgvuldige kwaliteit. Je ziet, ruikt en proeft de puurheid van alle ingrediënten die met veel zorg voor jou zijn samengesteld! 

Verschillende soorten losse thee

Ontdek het enorme assortiment aan  verrukkelijke theesoorten in onze webshop. Alle melanges zijn met zorg samengesteld. Kun je niet kiezen of ben je benieuwd naar nieuwe smaken? Kies dan voor een theepakket met diverse smaken of kies voor het bestellen van proefzakjes losse thee. Zo kun je eenvoudig nieuwe smaken uitproberen. 

Op zoek naar de lekkerste losse thee?

Neem dan een kijkje in onze shop en laat je verrassen door de vele verse losse thee smaken! 

De voordelen van losse thee

Losse thee bestellen of ga je toch voor voorverpakte theezakjes? Wat is eigenlijk het verschil? Als echte theeliefhebber dan ken je het verschil in smaak vast wel. De smaak en kwaliteit van losse thee is niet te vergelijken met de smaak en het gemak van theezakjes. Aan losse thee worden geen kunstmatige aroma’s of suikerbolletjes toegevoegd en heeft een superieure kwaliteit. Dankzij die kwaliteit en dankzij het feit dat de verse thee minder bewerkt is tijdens het productieproces, is de smaakbeleving van losse thee veel intenser. 

Daarnaast is verse thee veel gezonder dan voorverpakte theezakjes. De losse thee zit boordevol antioxidanten, vitamines en polyfenolen. Doordat verse thee veel intenser en complexer van smaak is, heb je minder thee nodig om hetzelfde kopje thee te zetten dan theezakjes. Dus vriendelijker voor je portemonnee, maar ook voor het milieu: voor verse thee wordt veel minder verpakkingsmateriaal gebruikt. 

Maak ook eens verse ijsthee!

Wist je dat echte verse ijsthee gemaakt wordt van losse theesoorten? Door de toevoeging van ijsthee siropen kun je eindeloos variëren en jouw ijsthee helemaal naar jouw persoonlijke smaak maken. Uiteraard vind je in onze webshop alles wat je nodig hebt voor het maken van jouw unieke ijsthee, van de thee en de siroop tot aan het magische theefilter. Zelfgemaakte ijsthee bevat tot 90% minder suiker dan reguliere ijsthee en is er op geen enkel vlak mee te vergelijken. 

Thee accessoires

Voor het maken van het perfecte kopje of pot verse losse thee heb je uiteraard de juiste thee asseccoires nodig. Je vindt alles wat je nodig hebt en meer in onze webshop. Van de leukste theeblikken in diverse maten, printjes en vormen tot theezeefjes, Japanse thee sets en design theepotten van Bredemeijer. Alles is geschikt voor het zetten van jouw perfecte kopje verse thee! 

Er zijn diverse soorten en maten theepotten verkrijgbaar. De verse theeblaadjes komen goed tot hun recht, en de unieke designs zijn een lust voor het oog. Weet je niet zo goed welke theepot of welk servies het beste bij jouw theekeuze past? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag. 

Naast verse losse theeblaadjes hebben wij ook Premium matcha thee in ons assortiment. Uiteraard vindt je alles in onze webshop voor het opschuimen van jouw perfecte kopje matcha thee, van matcha poeder, kommetjes, whisks, matcha houders tot aan een compleet starterspakket. 

 

Het verschil tussen losse thee en theezakjes

Losse thee bestellen of ga je toch voor voorverpakte theezakjes? Wat is eigenlijk het verschil? Als echte theeliefhebber dan ken je het verschil in smaak vast wel. De smaak en kwaliteit van losse thee is niet te vergelijken met de smaak en het gemak van theezakjes. Aan losse thee worden geen kunstmatige aroma’s of suikerbolletjes toegevoegd en heeft een superieure kwaliteit. Dankzij die kwaliteit en dankzij het feit dat de verse thee minder bewerkt is tijdens het productieproces, is de smaakbeleving van losse thee veel intenser. 

Daarnaast is verse thee veel gezonder dan voorverpakte theezakjes. De losse thee zit boordevol antioxidanten, vitamines en polyfenolen. Doordat verse thee veel intenser en complexer van smaak is, heb je minder thee nodig om hetzelfde kopje thee te zetten dan theezakjes. Dus vriendleijker voor je portemonnee, maar ook voor het milieu: voor verse thee wordt veel minder verpakkingsmateriaal gebruikt. Bij verse thee worden de theebladeren grotendeels in tact gehouden. Bij theezakjes worden de theebladeren verkruimeld en versneden om ze in de zakjes te krijgen. In theezakjes zit vaak alleen het gruis van de thee. Dit gruis zorgt ervoor dat thee uit theezakjes sneller bitter zal smaken dan verse thee. 

Hoe zet je verse thee?

Als je weet hoe het moet en als je de juiste ingrediënten in huis hebt, kan iedereen verse thee zetten. Hieronder lees je hoe het moet: 

 1. Kook het water op de juiste temperatuur
  Het water voor kruidenthee, rooibos thee en zwarte thee kun je tot 100 graden Celcius koken. Wil je groene of witte thee zetten, zorg er dan voor dat het water maximaal 70 graden Celcius is. Je kunt dit meten met een thermometer of je kunt na het koken het water ± 4 minuutjes laten afkoelen, dan is het 70 graden.

 2. Hoeveel thee heb je nodig? 
  Per kop heb je ongeveer 2 tot 3 gram losse thee nodig. Je kunt hiervoor een doseerlepel gebruiken. Wil je een volle pot losse thee zetten, gebruik dan 5 tot 7 gram (dat zijn 2 tot 3 doseerlepels). Je kunt de thee laten trekken in een theezeef, een theefilter, een thee ei of een theeknijper. 

 3. Laat de thee lekker trekken
  Afhankelijk van de soort thee kun je de thee even laten trekken. Laat de thee sowieso minimaal 5 tot 6 minuten trekken voor een optimale smaak. Hoe langer je de verse thee laat trekken, hoe sterker de smaak zal zijn. Experimenteer ermee wat jouw optimale smaakervaring is.

 4. Losse thee bewaren
  Losse thee bewaar je het beste luchtdicht, droog en donker. Onze theeblikken zijn ideaal om de thee lang vers te houden zodat de kwaliteit, smaak en geur optimaal behouden wordt. 

PROFITEER TIJDELIJK VAN

10% korting

op het hele assortiment

Couponcode: welkom10