Zoek
Sluit dit zoekvak.

Matcha thee

Matcha thee

Matcha thee is een unieke en andere thee dan gewone thee of alle andere theesoorten. Het smaakt heel anders en ziet er anders uit. Matcha komt uit Japan (Uji), is een groene thee en heeft een zoetige sterke umami smaak. De thee wordt gemaakt van de jongste en beste theeblaadjes en is verreweg de gezondste thee die er bestaat. De theebladeren worden namelijk niet verwijderd nadat de thee getrokken is, maar worden tot poeder vermalen. Van dit poeder zet je de thee en je drinkt de vermalen thee op, waardoor de hoge concentratie antioxidanten bewaard blijven. 

Matcha thee kopen

Je kunt bij Living with tea kiezen uit verschillende matcha producten. We hebben uiteraard Premium matcha poeder, Matcha latte en matcha gember. Je kunt uiteraard de authentieke thee zetten van het poeder, maar je kunt het ook heerlijk mengen in je smoothie, proteïneshake, of maak eens een overheerlijke matcha latte. Je vindt in onze webshop alle accessoires om op originele wijze matcha thee te bereiden. Denk daarbij aan een matcha klopper, houders en de leukste matcha kommen. Daarnaast hebben wij diverse matcha pakketten samengesteld. 

Op zoek naar de authentieke Matcha thee?

Neem dan een kijkje in ons matcha assortiment en laat je verrassen door de heerlijke premium smaken!

Matcha thee maken

Het maken van matcha thee vereist enige precisie en zorg om ervoor te zorgen dat je een heerlijke en schuimige kop matcha krijgt. Zo maak je het: 

Ingrediënten:

  • Premium Matcha poeder
  • Heet water (niet kokend, ongeveer 70-80°C)
  • Optioneel: melk of melkvervanger naar keuze
  • Optioneel: zoetstof naar keuze (bijv. suiker, honing, ahornsiroop)

 

Stappen:

  1. Verwarm je kom: Giet 80 ml gekookt water in de kom om de kom voor te verwarmen. Laat het water een minuutje in de kom zitten en giet het dan.

  2. Meet ongeveer 1-2 bamboelepels (1/2 theelepel) matcha poeder en zeelf het poeder in de voorverwarmde kom om eventuele klontjes te verwijderen.

  3. Voeg water toe: Voeg ongeveer 60-120 ml heet water toe aan de kom, afhankelijk van hoe sterk je de thee wilt hebben. De ideale watertemperatuur ligt tussen 70-80°C om te voorkomen dat de matcha bitter wordt.

  4. Klop de matcha: Gebruik een bamboe matcha klopper (chasen) om de matcha te kloppen. Houd de klopper vast in één hand en klop met de andere hand snel en gelijkmatig in een “W”-vormige beweging totdat er een schuimige laag op de thee ontstaat.

  5. Optioneel: Melk en zoetstof toevoegen – Als je een matcha latte wilt maken, kun je nu opgeschuimde melk of melkvervanger aan de thee toevoegen. Je kunt ook een zoetstof naar keuze toevoegen als je dat wilt. Of je kiest voor onze Matcha latte, dan heb je alles in één. 

  6. Geniet ervan: Roer de thee voorzichtig en geniet van je zelfgemaakte matcha thee!

Vergeet niet dat matcha een unieke smaak heeft en even wennen kan zijn als je het nog nooit eerder hebt gedronken. Pas de hoeveelheid matcha poeder, water, en eventuele toevoegingen aan op basis van je persoonlijke smaak. 

Overschrijd de dagelijkse dosis matcha niet. Matcha bevat van nature een kleine hoeveelheid cafeïne. 

Matcha accessoires

In onze webshop vind je alle accessoires die je nodig hebt om jouw dagelijkse kopje thee te zetten. Van matcha poeder, kommetjes, kloppers tot complete starterspakketten. 

Geef ook eens een Matcha kadopakket als leuke verrassing! We hebben diverse mooie pakketten in ons assortiment…. Ook leuk om jezelf kado te doen. 

Is Matcha thee gezond?

Matcha is extreem goed voor je gezondheid en wordt ook wel een superfood genoemd. Eén kop matcha thee staat gelijk aan de voordelen van wel 10 koppen gewone thee! Matcha bevat maar liefst 137 keer meer antioxidanten dan gewone groene thee en heeft een positieve werking op het lichaam. 

De vele voordelen van regelmatig matcha drinken:
✔ Het is rijk aan aan antioxidanten
✔ Het zit boordevol vezels, chlorofyl en vitamines
✔ Het stimuleert de stofwisseling en vetverbranding
✔ Het verkleind de kans op hart- en vaatziekten
✔ Het remt de veroudering van het lichaam
✔ Het is rijk aan calcium, vitamine A en C, ijzer, eiwit en kalium
✔ Het versterkt het immuunsysteem en onderdrukt het hongergevoel
✔ Het verhoogd de weerstand
✔ Het heeft een gunstige invloed op het cholesterolniveau
✔ Het stimuleert een natuurlijke ontgifting van het lichaam
✔ Het zorgt voor zowel energie als diepe rust

Matcha thee is ontzettend gezond om op dagelijkse basis te drinken of toe te voegen aan je smoothie of toetje. 

Matcha poeder

Matcha poeder wordt gemaakt door het fijnmalen van hele groene theebladeren. Deze bladeren ondergaan een zorgvuldig maalproces in een gecontroleerde, donkere omgeving en bij een precieze temperatuur. Hierdoor blijven de smaak en heldergroene kleur optimaal bewaard tijdens de verwerking. Je drinkt de volledige bladeren in poedervorm, hierdoor profiteer je van de optimale antioxidanten, vitamines en mineralen. Matcha bevat maar liefst 10 x meer antioxidanten dan gewone groene thee! Dit maakt matcha poeder enorm populair. 

Er zijn veel verschillende soorten Matcha poeder te verkrijgen. Hoe weet je nu welke producten de beste kwaliteit hebben? Kijk allereerst goed naar de kleur van het matcha poeder. De beste matcha is helder groen en fris van kleur. Vervolgens kun je kijken naar de structuur van d ekorrels. Premium matcha heeft een zijdezachte, verfijnde en soepele structuur. Is de matcha korrelig en grof? Dan is de matcha van mindere kwaliteit. Bij Living with tea kun je erop vertrouwen dat al ons matcha poeder van premium en superieure kwaliteit is! Dat proef je direct. 

PROFITEER TIJDELIJK VAN

10% korting

op het hele assortiment

Couponcode: welkom10